top of page
DSC05970.jpg

BONY MAN

  • Facebook
  • Spotify
  • YouTube
  • Instagram

Biografie

Bony Man is de alias van IJslandse singer-songwriter Guðlaugur Jón Árnason. Temidden van de COVID-19 epidemie bracht hij in 2021 zijn debuutalbum ‘Cinnamon Fields’ uit, die door OOR beschreven wordt als ‘onversneden schoonheid’. Een album met fragiele, doch krachtige, melodieën en poëtische teksten, gecombineerd met het unieke geluid wat IJsland zo typeert. 

 

Geboren in een muzikale familie in Reykjavík, IJsland, is het niet vreemd dat hij nu zijn eigen steentje bijdraagt. Toch volgde dit pas later, want in 2012 besloot hij naar Amsterdam te verhuizen om Digital Film & Animation te studeren aan het SAE Institute. 

 

Met zijn diploma op zak verhuisde hij in 2013 terug naar Reykjavík waar hij werkzaam werd als leraar in Information Technology & Movie Making voor een naschools programma voor kinderen met speciale behoeften. Toen de afstudeerreis van zijn partner hem in Berlijn bracht, ontmoette hij wat later zijn beste vriend zou worden, die hem aanspoorde zijn muzikaal talent serieus te nemen. Het begon te kriebelen, en na vele jamsessies samen, bracht zijn vriend hem in contact met producer Arnar Guðjónsson (Aeronaut Studios). 

 

Zo ontstond Cinnamon Fields. Een album vol fragiele, doch sterke, melodieën, poëtische teksten, gedompeld in een sound zo uniek dat het bijna vanzelfsprekend is dat dit IJslands talent betreft.

 

Bony Man’s release concert, en tevens allereerste live concert, vond plaats op 4 december 2021 in Reykjavík, IJsland, en is vastgelegd door een team dat eerder samenwerkte met Damien Rice en Ólafur Arnalds. Een releasedatum is nog niet bekend.

Discography

Cinnamon Fields (2021)

DSC06197 (1).jpg

Singles & Remixes (2021)

Publicaties

Cinnamon Fields is al opgepakt door Popkenner en muziekliefhebber Leo Blokhuis in zijn programma & podcast ‘Blokhuis’ op BNNVARA NPO Radio 2. Ook muziekblad OOR laat deze parel niet aan zich voorbij gaan en bestempelt Bony Man als de nieuwe ‘Damien Rice’ in een lovende album review:

 

Zelden zo overdonderd door de pracht van een lied, door de kracht van een melodie, door de trap op de rem, door een plaat waarop de intensiteit nooit uit de bocht vliegt en waarbij je na elf overweldigende nummers minutenlang voor je uit blijft staren om vervolgens weer op start te drukken. 37 minuten ondergedompeld in de klanken van een muzikant die de combinatie van passie, vakmanschap en overtuiging tot kunst verheft. 37 minuten onversneden schoonheid. Damien wie? Bony Man!” - OOR (Hans van der Maas)

Videos

bottom of page